Wat is scenar?
Scenar staat voor Self Controlled Energy Neurone Adaptive Regulator. Scenar is een biofeedback methode die ingezet wordt als hulpmiddel om lichaamsfuncties te sturen en te ondersteunen om zodoende sneller herstel te genereren.

Scannen en behandelen. Dat is wat het Scenarapparaat doet. Het vangt prikkels van uw lichaam op, registreert blokkades en zendt genezende impulsen terug. Daar waar andere apparaten als het magneetsysteem en het bioresonantiesysteem alleen signalen uitzenden of ontvangen, doet het Scenarapparaat beide.

Hoe werkt scenar?
De computergestuurde impulsen van Scenar zijn vergelijkbaar met de signalen van de hersenen en het zenuwstelsel. Via de huid stimuleren deze impulsen het lichaam op 2 manieren:

– De aandacht van de hersenen op een probleem wordt verhoogd en de aanmaak van neuropeptiden (de stoffen die nodig zijn voor herstel) wordt gestimuleerd, waardoor sneller herstel optreedt.

– De Scenar volgt met zijn acties de reacties van het lichaam, herkent het herstelpatroon en stuurt/stimuleert de communicatie in het lichaam. Met behulp van dit ‘trainingseffect’ zet het lichaam de eigen herstelmogelijkheden (weer) functioneel in.

Door de interactie met het zenuwstelsel zorgt het Scenar apparaat voor een versnelde vermindering van ontstekingsreacties met pijn en zwelling bij acute blessures. Ook chronische blessures die steeds blijven opstarten kunnen effectief worden doorbroken.

Wanneer scenar?
Scenar wordt toegepast bij:

– Acute en chronische (spier)blessures. Maar ook bij klachten als hielspoor en tennisellebogen
– Revalidatie, na operaties of bij complexe blessures
– Herstelbevordering in het algemeen

Scenar behandelingen hebben een duidelijk effect op de typische ontstekingsreacties (pijn, zwelling en bewegingsbeperkingen)