Fysiotherapie
De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Fysiotherapie is er voor iedereen, van alle leeftijden en voor allerlei uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Van rug-en-nekpijn tot aan een tenniselleboog of hielspoor. De fysiotherapeut helpt u, door een actieve manier van behandelen, weer te bewegen zoals u gewend bent.
Manuele therapie
Manuele therapie is een specialisatie die je kan volgen na de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut heeft meer kennis en vaardigheden omtrent blessures en aandoeningen van het menselijk lichaam. Als manueel therapeut weet je hoe de onderlinge verbanden binnen het lichaam werken én wat je hieraan kan doen om het weer goed te laten functioneren.

De manueeltherapeut beschikt over een aantal specifieke vaardigheden, onder andere het geven van impulsen aan betreffende gewrichten. Het doel hiervan is de functie van de gewrichten te herstellen. De effecten zijn vaak direct merkbaar, je ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn. Het geven van deze impuls kan gepaard gaan met een ‘knak’. De Manueel therapeut staat daardoor in de volksmond ook wel bekend als ‘de kraker’.

Wanneer manuele therapie ?
Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed. Hierbij kunt u denken aan:

– Hoofd- en nekpijn nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
– Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
– Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib en borstpijn
– Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
– Bepaalde vormen van duizeligheid
– Heupklachten

Dry Needling
Wat is dry needling?
Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale technieken worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry needling: niet hetzelfde als acupuntuur.
Dry needling gebruikt een ‘droge’(dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.
Dry needling gebruikt eenzelfde soort naald als de acupunctuur, maar bij dry needling wordt de naald specifiek gericht op zogenaamde ‘triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden.

Wat is een ‘triggerpoint’?
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Bijvoorbeeld lage rugpijn vanuit een bilspier.

Waar richt de behandeling zich op?
De behandeling is gericht op het ‘uitschakelen’ van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen.

DOWNLOAD FOLDER
Shockwave
Shockwave is de therapie bij uitstek voor het verhelpen van hielspoor!
Daarnaast heeft shockwave zeer goede behandelresultaten bij een tenniselleboog, schouder-of-kniepeesontsteking en zelfs bij een spierverrekking of een spierscheur is het een uitstekend behandelmiddel.
Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij er door middel van schokgolven een genezingsproces ontstaat in de aangedane structuur. Voordeel van shockwave therapie is dat er over het algemeen snel resultaat (4-6 behandelingen) wordt behaald.

Aan shockwave therapie zitten, bij Koesveld Fysiotherapie, geen extra kosten verbonden.